Tilassa

Sisustusblogi meille muille

Hellahuone

Nyt lupaamiani kuvia kaappien alennustilasta ja enemmän juttua uudesta liedestä/hellasta/uunista. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tämän nimi on Electrolux EKC55550OW.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Huomattavasti kivemman näköinen kuin se vanha. Liesitaso on keraaminen, ei siis induktio. Sitä varten piti ostaa oma puhdistusaine, ostin sellaisen kiven, joka varmaan pidemmän päälle tulee taas halvemmaksi, koska en kokenut tässä tapauksessa mitään järkeää ostaa nestemäistä pesuainetta kun kiinteä oli tarjolla.

Tähän mennessä olen ollut tosi tyytyväinen lieteen ja uuniin. Liesipylpyröistä yksi on semmoinen kahden kokoinen – lämpeävää aluetta pystyy siis säätämään isoksi tai pieneksi.

Olen myös käyttänyt uunin lihanpaistomittaria, joka sekin on ihan toimiva. Vaatii vain vähän säätämistä ja pannulappuja, ettei polta itseään. Käyttöohjeissa oli tämän kohdalla moka suomenkielisessä osiossa mutta ruotsiksi se oli oikein: “Kun uuni on kuumentunut asetettuun lämpötilaan, laitteesta kuuluu äänimerkki kahden minuutin ajan.” Tarkoituksena on siis sanoa, että kun lihan sisälämpötila on se asetettu…

Säätönamiskat näyttää tältä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kellon molemmin puolin on siis uunin asetukset. Uunin sisällä on neljä tasoa, joten varsinaista keskitasoa ei siis ole. Tämä on minusta vähän hassua. Uuni on myös todella leveä, joten vanhan uunin pelleille ei olekaan mitään käyttöä, turhaan säästin 😀

Olen uunissa paistanut kaikenlaista aika onnistuneesti. Kääretorttupohjalle kävi vähän köpelösti kun sitä keskitasoa ei ole – pohja paloi. Toki tämä voi liittyä myös yleisesti uuden uunin käyttäytymisen opettelemiseen.

Haluaisin vielä korostaa, että en ole mikään hillitön teräksen, mustan ja lasin ystävä, mutta harmaa uuni valittiin, koska se ei näytä likaisena niin likaiselta kuin valkoinen uuni, ja oli ajatuksissa saada ne harmaat alakaapit. Ehkä vielä joskus. Tosin Avotakassa ja Kasper Strömmanin blogissa esitelty asuntomessujen mieskeittiö sai minut pohtimaan sittenkin mustia kaappeja… (Avotakan kuvassa kaapit ovat mustat.)

Mutta tällä hetkellä on tyytyminen näihin vihertäviin. Tässä kaappien pahimmat palat, olkaatten hyvät:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAYlhäällä extra-apen korjaama, alhaalla lohkeillutta ja irronnutta maalia sekä likaa syvennyksessä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 6, 2014 by and tagged .
%d bloggers like this: